Земельна ділянка на Чорновола 45-Б у Львові є об’єктом культурної спадщини

06 грудня, 2017
У Господарському суді Львівської області, 4 грудня, відбулось продовження розгляду справи щодо скасування ухвали Львівської міської ради з продажу ділянки на проспекті Чорновола, 45-Б, де розташовані поховання з останками жертв режимів.

За словами Голови Проводу ГО «Ідея Нації» Остапа Стахіва, унеможливлює проведення будівельних робіт на просп. Чорновола 45-Б те, що ділянка має значення не лише культурного, а й релігійного характеру. Зокрема, там поховані тисячі українських та єврейських політичних в’язнів, які постраждали від різних режимів.

Під час судового засідання адвокат Представництва Американського Об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу Тетяна Могінська зазначила, що, незважаючи на те, що ділянка запланованого будівництва поки не належить до чинного реєстру пам'яток, вона залишається об'єктом культурної спадщини. Відтак, жодні роботи на цій території не можуть проводитись.

«Такі ділянки мають вивчатись державними органами та фахівцями, з метою подальшого включення до реєстру пам'яток», – додала Тетяна Могінська.

Нагадаємо, суть спору справи полягає у визнанні недійсною ухвали Львівської Міської Ради, а також результатів аукціону та договору купівлі-продажу земельної ділянки на проспекті Чорновола, 45-Б.

Зазначимо, що голова судового засідання Наталія Березяк призначила наступне засідання на 13 грудня о 16:30 у приміщенні Господарського суду Львівської області, що на вулиці Личаківській, 128.

Джерело: ПОБУДОВАНО У ЛЬВОВІ 

↑Новини↑