У Львові вандали розмалювали стелу на Площі Синагог

21 червня, 2017
Сьогодні вночі хулігани розмалювали стелу на Площі Синагог, що зафіксовано на камерах відеоспостереження.
Усі матеріали передані у правоохоронні органи. Міський голова Львова звернувся до керівництва поліції та СБУ з проханням якнайшвидше знайти хуліганів.
 
«Такі речі є неприпустимим. Я звертаюсь до керівників поліції та СБУ якнайшвидше знайти винуватців і застосувати до них необхідні міри покарання», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.
 
Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища, написи будуть ліквідовані. Управління вже працює з фахівцями, аби стерти ці написи, не пошкодивши самої поверхні.
 
Як уточнили в ЛКП «Муніципальна дружина», інцидент трапився вночі орієнтовно о 01.30. Диспетчер «Центру Безпеки Міста» зауважив групу молодиків, що перебували на території «Простору Синагог». Викликано поліцію. О 01:40 прибув патруль поліції. Молодики втекли. Відеоматеріал надано правоохоронним органам.
 
Мерія вимагає вжити негайних заходів щодо розшуку та покарання хуліганів.
 
Голова Єврейської релігійної громади «Турей Загав» Мейлах Шейхет відреагував на цю подію так: «...зневажили святість синагоги - символ Віри і Життя для єврейського народу композицією з надгробків і текстами, які нічого не мають спільного з яскравою позитивною історією цього святого місця. Це ж яка зневага у авторів до гарної єврейської історії в цьому краї, скривавленої комуністичною і німецькою нацистською ідеологією і знехтуваною в наш з Вами час недолугими «діячами» від влади та їхніми підпасками... які оцей жах продовжили, і ця провокація в наш з Вами час... Творці цього дійства зробили кладовище єврейській історії в центрі міста, всупереч вимогам ЮНЕСКО і головне всупереч позитивним рисам українсько-польсько-єврейських взаємин... Для чого це?»
 
Також Почесний Консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олег Вишняков зазначив: «Сьогодні вночі у Львові стався кричущий інцидент. Невідомі понівечили стелу на площі Синагог провокаційними написами і символами. Як Почесний Консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України я сподіваюся, що винних якомога швидше затримають. Тим більше, інцидент відзняли камери відеоспостереження. Я вдячний меру Львова за те, що він особисто звернувся до поліції і СБУ, щоб прискорити пошуки. Я впевнений, що влада зробить все можливе, щоб покарати винних. Звичайно, ми в Почесному Консульстві вкрай обурені, що такий випадок стався у Львові - одному з найбільш толерантних міст. Що зневажена одна із стел «Простору Синагог», який не так давно відкрився. Це неприпустимі речі. Шкода, що покладаючи стільки зусиль для розвитку україно-ізраїльської дружби, все одно знаходяться люди, які роблять такі витівки, щоб залишити негативний слід. Удвічі більше неприємно, що це - молодь, як кажуть очевидці події. Антисемітизм і расизм повинні знищуватися в самому зародку. Ми повинні докладати для цього максимум зусиль. Я впевнений, що ця спроба розпалювання міжнаціональної ненависті не пройде».

Джерело: leopolis.news
↑Новини↑