Меморіальним музеєм Голокосту у США видано два перших томи «Енциклопедії таборів і гетто»

07 червня, 2017
Меморіальний музей Голокосту у США оголосив про випуск перших двох томів «Енциклопедії таборів і гетто, 1933-1945 роки».
В Інтернеті з'явилися у вільному доступі перші два томи видання, присвяченого опису всіх об'єктів, які працювали в рамках нацистського плану зі знищення євреїв під час Другої світової війни.

Про випуск перших двох томів «Енциклопедії таборів і гетто, 1933-1945 роки» оголосив Меморіальний музей Голокосту у США. У друкованому вигляді енциклопедія буде поширюватися через видавця Indiana University Press. Разом ці два томи охоплюють понад 2200 об'єктів, багато з яких описані вперше.

«Музей прагне поглибити наше розуміння Голокосту і поширити останні дослідження в цій області на максимально широку аудиторію. Історики, що вивчають Голокост, юристи, викладачі, студенти та, що найважливіше, ті, хто вижили, і їх сім'ї, тепер матимуть в своєму розпорядженні цей незамінний ресурс», - заявила Венді Лоуер, виконавчий директор музейного відділу, що спеціалізується на поглибленому вивченні Голокосту імені Джека, Джозефа і Мортона Манделя.

Томи мають той самий зміст, що і друковані видання, але вони являють собою PDF-файли з можливістю пошуку.

У першому томі розповідається про створення таборів загонами CC, штурмовиків і німецької поліції протягом декількох місяців після захоплення влади нацистами, а також створення системи концентраційних таборів, підтаборів і будівельних бригад, які існували під керівництвом Головного адміністративно-господарського управління СС.

Другий том змальовує створення гетто в окупованій німцями Східній Європі.

У третій том, що вимагає проведення досліджень на 13 мовах, увійдуть сотні таборів та інших місць, створених союзниками та країнами-партнерами Німеччини. Він буде опублікований на початку 2018 року.

Об'єм інформації, що залишився, який передбачається видати у семи томах, також буде доступний в Інтернеті після появи друкованих видань.

У 2000 році Меморіальний музей Голокосту у США поставив перед дослідниками завдання створення енциклопедії, яка стала б найбільш всеосяжним джерелом інформації, в який будуть занесені всі дані про всі місця нацистських переслідувань. У той час в переліку фігурували 5000 об'єктів, в тому числі примусових трудових таборів, військові будинки розпусти, гетто, табори для військовополонених і концентраційні табори.

До 2001 року їх список подвоївся. Коли всі сім томів будуть опубліковані, «Енциклопедія таборів і гетто, 1933-1945 роки» буде містити понад 42 500 об'єктів, які нацисти використовували для переслідування, експлуатації та вбивства своїх жертв.
 
Джерело: Лехаим 
↑Новини↑