Картини українсько-єврейських художників на аукціоні мистецтва іудаїки в Фінляндії

13 січня, 2017
Роботи Саула Раскіна і Мане Каца будуть представлені на аукціоні мистецтва іудаїки в Фінляндії.
У неділю, 15 січня, в Фінляндії відбудеться аукціон мистецтва іудаїки, на якому будуть представлені роботи двох художників з українсько-єврейським корінням - Саула Раскіна і Мане Каца.

Саул Раскін - відомий художник, автор гравюр і акварелей, а також ілюстратор творів на єврейську тему, який народився в 1878 році в місті Ногайськ (зараз Приморськ) Запорізької області. Він вивчав літографію в Одесі, а потім навчався мистецтву в Німеччині, Франції, Італії та Швейцарії. У 1904 році Раскін емігрував в США. За своє життя він кілька разів відвідував Ізраїль і після останньої поїздки на основі власних сновидінь створив серію картин "Особистий сюрреалізм". На аукціоні буде представлена ​​його робота "Pirke Aboth".

Мане Кац народився в 1894 році в родині шамеса однієї з синагог Кременчука. Він здобув освіту в хедері, художній школі Вільно і Київському художньому училищі. За своє життя художник відвідав безліч європейських країн, де навчався у кращих художників того часу. У 1937 році Кац отримав Золоту медаль на Всесвітній виставці в Парижі за картину "Біля Стіни Плачу". На аукціоні будуть представлені його роботи "Shabbat walk" і "Рабин із спіральною Торою".
 
Джерело: Евроазиатский Еврейский Конгресс

↑Новини↑