Харківському музею Голокосту - 20 років

27 грудня, 2016
22 грудня Харківський музей Голокосту відзначив 20-річчя в Харківській хоральній синагозі.

Директора і засновника музею Ларису Воловик і колектив нагородили Почесною грамотою Міністерства культури України, почесними грамотами Харківської обласної державної адміністрації та виконавчого комітету Харківської міської ради, Знаком народної пошани, орденом «За зміцнення України».

Харківський музей Голокосту - перший музей подібного роду в Україні, де поки немає державного музею Голокосту. Створений в 1996 році на документах і матеріалах з особистого архіву його засновника Лариси Воловик і поповнений матеріалами, зібраними Харківським обласним комітетом «Дробицький Яр».

Головне завдання музею Голокосту не тільки розповісти про одну з глобальних катастроф ХХ століття, а й підвести аудиторію до усвідомлення, що зло такого масштабу не проходить безслідно, воно розкладає суспільство і людину, і тільки ми, самі, не залишаючись байдужими, можемо змінити світ, зупинити зло, створити гармонійне суспільство.

Музейні експозиції постійно поповнюються фотографіями, листами, речами, спогадами тих, хто пережили Катастрофу, архівними документами, відео- та аудіоспогадами.

Джерело: Євроазіатський Єврейський Конгрес

↑Новини↑