Нова книга про українсько-єврейські культурні зв'язки

21 грудня, 2016
У Тель-Авіві відбулася презентація книги, присвяченої українсько-єврейським культурним зв'язкам.
В рамках минулого в Тель-Авіві ізраїльсько-українського Форуму підприємців відбулася презентація опублікованого в Ієрусалимі видавництвом «Філобіблон» п'ятого тому з серії досліджень «Євреї і слов'яни», присвяченого українсько-єврейським культурним зв'язкам.

До книги увійшли матеріали  наукової конференції «Українсько-єврейська зустріч. Культурні взаємодії, уявлення, пам'ять», яка відбулася в Ієрусалимі в жовтні 2010 року.

На 11 тематичних сесіях були прочитані 60 доповідей і повідомлень, поданих 50 вченими - видатними істориками, культурологами, лінгвістами, мистецтвознавцями, релігієзнавцями, іншими фахівцями з Ізраїлю, України, Росії, Канади, США, Польщі. Серед доповідачів - В. Москович, М. Альтшулер, В. Радуцький, Б. Хаймович, В. Лукін, З. Ханін (Ізраїль), Дов-Бер Керлер (США), І.Сергеева, Л. Фінберг, І. Зісельс (Україна), П. Потічний, Пауль Роберт Магочій, Алті Родал, Адріан Каратницький (Канада).

Виступаючі розкрили взаємодію української та єврейської культур протягом багатовікової історії співіснування двох народів на прикладах літератури, театру, архітектури, музики, творів мистецтва та інших експонатів, що зберігаються в музеях, книгосховищах, приватних зібраннях і колекціях Ізраїлю, України, інших країн. 

Укладачі і автори книги професор Вольф Москович (Єврейський університет в Ієрусалимі) і виконавчий директор Асоціації «Українсько-єврейські зустрічі» Алті Родал (Канада), які представляли на Форумі в Тель-Авіві книгу, нагадали присутнім про важливість всебічного вивчення культурної спадщини в контексті взаємовпливу двох народів, чому присвячена представлена ​​книга. «Особливо це актуально в наш час на тлі зміцнення економічних і культурних зв'язків між нашими країнами, про що свідчить і цей Форум», - підкреслили ті, хто виступив.
 
Джерело: Євроазіатський Єврейський Конгрес
↑Новини↑