У Кам'янці-Подільському відкрили музей

14 грудня, 2016
Відкрито музей общинного центру "Хесед Бешт", який представляє історію євреїв Кам'янеччини.
У Кам'янці-Подільському 7 грудня  відкрито музей Кам'янець-Подільського общинного центру - представництва «Хесед Бешт», експозиція якого розповідає про історію єврейської громади Кам'янеччини.

Над створенням музею працювали члени єврейської громади, волонтери Фонду, представники різних конфесій, яких називають друзями фонду «Хесед Бешт». Великий внесок в пошук історичних матеріалів внесли Анна Ківільша і Галина Осетрова. Оформленням музею займався Дмитро Аносов.

Неоціненний для музею матеріал зібрали керівники (Наталія Галецька, Володимир Барановський) і члени пошукового загону клубу «Юний миротворець». За матеріалами їх пошуків благодійним фондом підготовлена ​​книга «Маршрут пам'яті», в якій описані події Голокосту в Кам'янці-Подільскому. Книгу представили на церемонії відкриття музею, а сигнальні екземпляри видання, які поповнили серію «Бібліотека ХБФ «Хесед Бешт», були подаровані авторам і гостям. 

На відкриття прийшли представники влади міста на чолі з мером Михайлом Сімашкевичем, працівники міського музею, райдержадміністрації та члени єврейської громади.

Після церемонії відкриття волонтери провели для всіх присутніх екскурсію по музею. Дуже скоро тут буде встановлена ​​автоматична система для проведення екскурсій, яка вже добре зарекомендувала себе в Музеї пам'яті жертв Холокосту Хмельницького общинного центру «Тхія».

Музей відкритий для всіх бажаючих і є невід'ємною частиною музейної системи Кам'янця-Подільського.
 
Джерело: Євроазіатський єврейський конгрес 

↑Новини↑