Напад на рабина у Житомирі

10 жовтня, 2016
Зранку 7 жовтня у Житомирі знайдено рабина Хабад-Любавич з серйозними травмами, скоріш за все, він став жертвою антисемітів.
Рано вранці 7 жовтня в Житомирі неподалік від залізничного вокзалу було виявлено чоловіка, за словами поліції, "єврейської національності", який знаходився у стані втрати свідомості, з важкими побоями. У чоловіка були вибиті зуби і зламаний ніс, в лікарні була зафіксована також черепно-мозкова травма. Поліцейські надали потерпілому першу допомогу на місці, після чого він був госпіталізований у важкому стані. Увечері 7 жовтня в Житомирській обласній лікарні була проведена операція. Консульство Ізраїлю займається допомогою з терміновим оформленням документів, які дозволять невідкладно доставити жертву злочину в Ізраїль для надання необхідної подальшої медичної допомоги.

При постраждалому не було грошей і документів, в поліції припускають, що він був пограбований. Поліція відкрила провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України («розбій»).

За неофіційною інформацією, потерпілий - відомий хасидський рабин напрямки Хабад-Любавич Мордехай Менахем Мендель Дойч, громадянин Ізраїлю і Франції, який приїхав до Житомира за сімейними обставинами.

Подробиці події з'ясовуються.
 
Джерело: Евроазиатский Еврейский Конгресс 
↑Новини↑