Помер відомий єврейський письменник, який пережив Голокост

10 серпня, 2016
2 липня, у своєму будинку в Нью-Йорку, помер відомий громадський діяч, письменник, журналіст, лауреат Нобелівської премії миру 1986 року - Елі Візель.

Елі Візель, громадський діяч і письменник, який пережив німецькі табори смерті Освенцим і Бухенвальд, помер, у суботу, 2 липня, у віці 87 років. Про це йдеться на сайті меморіалу Катастрофи і героїзму «Яд Вашем».

«Яд Вашем» сумує у звязку зі смертю Елі Візеля, лауреата Нобелівської премії, відомого письменника, - йдеться у повідомленні комплексу.

Е. Візель - єврейський, французький і американський письменник, журналіст, громадський діяч. Лауреат Нобелівської премії миру 1986 року. Писав на ідиш, французькою та англійською мовами. Професор гуманітарних наук Бостонського університету. Е. Візель - автор понад 40 книг. Чимало його творів присвячені Голокосту, єврейській культурі (автобіографічний роман на ідиші «І світ мовчав», 1956; «Світанок», 1961; «День», 1961; «Пісня мертвих», 1966; «Жебрак з Єрусалима», 1968;«Через покоління», 1970;«Євангеліє розтерзаного єврейського поета», 1980;«Сутінки», 1987). У 1965 році Е. Візель здійснив поїздку по Радянському Союзу з метою отримати достовірні відомості про становище євреїв в СРСР, під час якої зустрівся з тисячами представників єврейської громади. Під враженням від побаченого і почутого Візель написав книгу «Євреї мовчання», яка вийшла у світ на рік пізніше, у якій закликав міжнародну громадськість допомагати євреям СРСР, протестувати проти політики радянської влади.

Джерело: Інформаційне Агентство "Українські Національні Новини" 
↑Новини↑