Запрошуємо всіх охочих відвідати музей іудаїки та єврейського мистецтва ім. Фаїни Петрякової.

Шановні львів'яни та гості міста!

Щиро запрошуємо вас відвідати Музей іудаїки та єврейського мистецтва імені Фаїни Петрякової — наукова установу, що займається дослідженням історії і культури євреїв України. Центр був створений 23 березня 2005 року в м. Львові та названий на честь Фаїни Сергіївни Петрякової - визначного дослідника українського скла, фарфору, кераміки та української юдаїки. 

Шановні львів'яни та гості міста!

Щиро запрошуємо вас відвідати Музей іудаїки та єврейського мистецтва імені Фаїни Петрякової. Це науковий центр, що займається дослідженнями історії і культури євреїв України. Центр було створено 23 березня 2005 року в м. Львові та названо на честь Фаїни Сергіївни Петрякової - видатного дослідника українського скла, фарфору, кераміки та української юдаїки. 

Метою центру є: відродження  інтересу до вивчення традиційної юдаїки Галичини, історії та культури євреїв України в західному регіоні, країні та за її межами; сприяння в проведенні наукових досліджень в сфері духовно-матеріальної культури євреїв; створення науково-методичної структури, діяльність якої буде скерована на збереження, наукове дослідження та популяризацію історії та пам'яток культури єврейства України. Центр також надає можливості для вивчення українського фарфору і скла і тим самим активізує дослідження з даних галузей українського мистецтвознавства.

Діяльність Центру допомагає відродженню та збереженню культурної спадщини єврейського народу в Україні як важливої складової частини української та світової культурної спадщини. Своєю діяльністю Центр сприяє підняттю наукового рангу Львова як осередку науки і культури, збагачуючи обличчя культури України та підкреслюючи багатонаціональний характер культурної спадщини.

Центр розташований в квартирі-музеї професора, доктора мистецтвознавства Фаїни Сергіївни Петрякової, а саме на вулиці Менделеєва 14/4 у м. Львові.

Відвідування музею за попередньою домовленістю з адміністрацією:
тел. (067) 371 54 10;