27 лютого ввечері в Москві убитий Борис Нємцов

02 березня, 2015
Смерть Нємцова підтвердив керівник московського відділення РПР-Парнас Ілля Яшин. Злочин стався на Василівському узвозі. За даними джерела телеканалу РЕН ТВ, в політика чотири рази вистрілили з автомобіля білого кольору. Від отриманих поранень Нємцов помер.
Смерть Нємцова підтвердив керівник московського відділення РПР-Парнас Ілля Яшин. Злочин стався на Василівському узвозі. За даними джерела телеканалу РЕН ТВ, в політика чотири рази вистрілили з автомобіля білого кольору. Від отриманих поранень Нємцов помер.
Борису Нємцову було 55 років. У 1991 році він став першим губренатором Нижегородської області. Потім перейшов на роботу в Уряд Росії в якості міністра палива та енергетики (1997) і першого заступника голови уряду (1997-1998). У 1998 році створив ліберальний рух «Росія молода», яке потім виступило одним із засновників коаліції «Правое дело» (1998-2000) і партії «Союз правих сил». Борис Нємцов кілька разів обирався до російського парламенту, в 1990 році він був обраний народним депутатом РРФСР, в 1993 році обраний до Ради Федерації ФС РФ, в 1995-1997 рр. був членом Ради Федерації з посади губернатора. У 1999-2003 роках - депутат Державної думи Федеральних Зборів РФ, де обіймав посади заступника голови Держдуми і керівника фракції СПС. Один із творців і лідерів ОДР «Солідарність», співголова політичної партії «РПР-ПАРНАС», член Координаційної ради російської опозиції.
На регіональних виборах 8 вересня 2013 обраний депутатом Ярославської обласної думи на чолі списку партії «РПР-Парнас» .Автор ряду доповідей про ситуацію в країні під час правління Путіна («Путін. Підсумки. 10 років», «Путін. Корупція»), а також як один з організаторів і учасників «Маршів незгодних» і протестних мітингів «За чесні вибори» (2011-2013).
У передачі Радіо Свобода, яка вийшла в ефір 3 лютого, Борис Нємцов говорив: "Путін завів країну в глухий кут, Путін несе стовідсоткову відповідальність за те, що зараз відбувається. Путін - це криза і війна. Я абсолютно переконаний, для того, щоб Росія перестала воювати, для того, щоб Росія вибралася з цього  економічногокошмару, з Путіним треба прощатися, у мене немає ніяких ілюзій. Для мене абсолютні слова-синоніми: Путін, криза, війна ".
10 лютого "Собеседник" опублікував інтерв'ю з Борисом Нємцовим під заголовком "Боюся, що Путін мене вб'є".
Поліція повідомила, що ввела план "Перехоплення", але про результати цих дій нічого невідомо.
У квартирі у Нємцова проведена виїмка документів.
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що Володимиру Путіну було "негайно повідомлено" про злочин, і той заявив, що "вбивство має всі ознаки замовного і носить виключно провокаційний характер".
На місці загибелі Бориса Нємцова минулої ночі зібралися люди, щоб вшанувати його пам'ять.
Соратники, правозахисники, громадські діячі та опозиційні активісти висловлювали шок і обурення вбивством.
На смерть Нємцова відгукнулися багато хто і за межами країни. Сполучені Штати зажадали повного і відкритого розслідування.
Опозиція, що збиралася проводити 1 березня марш протесту в московському районі Мар'їно, скасувала її і має намір провести траурну акцію в центрі міста.
http://www.svoboda.org/
↑Новини↑