У Польщі відкриється ще один музей єврейської історії

30 грудня, 2014
У польському місті Ленчна планується відкрити музей єврейської історії в будівлі синагоги XVII століття. Проект здійснюється Фондом по збереженню єврейської спадщини Польщі. За оцінками його представників, музей буде відкритий вже в 2016 році
У польському місті Ленчна планується відкриття музею єврейської історії в будівлі синагоги XVII століття. Проект здійснюється Фондом по збереженню єврейської спадщини Польщі. За оцінками його представників, музей буде відкритий вже в 2016 році, повідомляє JTA.

Синагога Ленчна була побудована в XVII столітті і сильно постраждала в роки Другої світової війни. У 1950-х роках вона була відновлена в первісному вигляді, включаючи елементи оригінального барочного декору. З 1966 року в будівлі розташовувався обласний музей. У 2013-му синагога була передана єврейській громаді країни і потрапила під патронаж Фонду щодо збереження єврейської спадщини Польщі. Під керівництвом цього фонду в 28 колишніх єврейських центрах Південно-Східної Польщі планується відновити пам'ятки історії громади.
↑Новини↑